Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis skärs i skivor, penslas med smör och ugnsbakas. Vill du så lägger du även på lite ströbröd på potatisen, men det hade inte jag den här gången
Räkcocktail med Rhode island-dressing

Räkcocktail med Rhode island-dressing

Friday, baby. Har VABat i dagarna två och bakat lite till Max födelsedag. Idag blir det en promenad som Bambi på hal is, skjutsa till och från träning och på kvällens meny står entrecote med potatissnurror, sen lite Idol på det
After Eight-tårta

After Eight-tårta

Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen
Pastasås med skinka.

Pastasås med skinka.

Måndag igen och en ny vecka. Varför känns det alltid som att helgen är för kort. Å andra sidan, så går veckorna oxå väldigt fort
Fläskfilé i krämig vitlökssås

Fläskfilé i krämig vitlökssås

Ikväll är det dax för 4. e deltävlingen av melodifestivalen och jag kommer att titta även ikväll. Men innan dess ska det ätas och kvällens rätt blev fläskfilé i krämig vitlökssås, pasta och en sallad till
Fem-minuterskola

Fem-minuterskola

När jag var liten brukade jag ofta göra eget lördagsgodis. Det har varit lite av en grej hemma hos oss
Chokladkaka med fudgeglasyr

Chokladkaka med fudgeglasyr

Saftig och god kaka med en underbar fudgeglasyr. ). 150 gram smör2 st ägg2,25 dl strösocker1 tsk vaniljsocker1 msk kallt kaffe1,5 dl vetemjöl0,5 dl kakao1 tsk bakpulver
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Supersmarrig chokladkaka

Supersmarrig chokladkaka

Tror att mina kollegor kommer uppskatta denna sockerchock till kaffet, eller vad tror ni. Denna smarriga chokladkaka med kaffe, en touch av mint och fudgeglasyr ska jag ta med till jobbet inatt
After Eight Päron

After Eight Päron

Mmm. After Eight Päron var en het efterrätt på 70-talet. Vi brukar göra den ibland när vi vi är sugna på nåt sött - snabbt
Kaffekaka med kolaglasyr

Kaffekaka med kolaglasyr

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. 3. Rör ut kaffepulvret i vattnet. 4. Blanda smöret och kaffet med äggsmeten