Eftersom det inte finns så mycket spännande att blogga om nu när jag är sjuk tänkte jag passa på att dela med mig av receptet till den goda smörgåstårtan mamma jämt har gjort
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Egentligen är inte jag något större fan av nougat men det är en av makens favoriter, så därför fick kladdkakan den här gången ett täcke av krämig nougat
Vad underbart gott nougat är. Det är en perfekt kombination mellan nötighet och choklad. Det är något jag tycker är riktigt gott och igår när jag fick ett sug efter att baka så kände jag direkt att jag ville skapa något med noguat
Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Godkväll på er. Sitter nu i soffan och har precis kollat klart på Hela Sverige bakar. Helt rätt finalister tycker jag som kommer att baka i finalen nästa vecka