Koka bulgur och låt den svalna. Lösgör försiktigt spetskålens blad (skär runt rotsocken först) Blanchera kålbladen ca 1½ minut i en stor gryta kokande vatten
Hacka schalottenlök och vitlök fint och skiva seitanen. Seitan Pad Thai,4 port200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)200g silkestofu3 vitlöksklyftor1 schalottenlök1 msk råsocker1/2 dl tamarindpasta (finns på “asiatiska hyllan”)1/2 tsk chili flakes2 dl böngroddar3 vårlökar2 msk riven inlagd rova*400g platta thailändska risnudlar1 lime2 msk soja2 msk krossade jordnötter (cashews, mandlar eller andra nötter går bra om man har jordnötsallergiker hemma som jag råkar ha)1 knippe färsk koriandersalt och vitpepparBlötlägg nudlarna i ljummet vatten under tiden du förbereder resten av ingredienserna, håll ett öga på dem för du vill att de ska bli mjuka och böjliga men inte sladdriga. Seitan Pad Thai,4 port. 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)
Seitan Pad Thai,. Hacka schalottenlök och vitlök fint och skiva seitanen. Seitan Pad Thai,. 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött). 200g seitan (kan ersättas med annat gott vegokött, tex tzay, hård tofu eller sojakött)
Möjligheterna är oändliga med egen seitan. Gör din egen Seitan. Make your own seitan. Yo marinado mi seitan con más salsa de soja, pimienta y ajo y luego lo he freido
När vattnet kokat tar du av det från plattan och lägger i din blivande seitan. Detta ska nu sjuda i en till en och en halv timme, det får absolut inte börja bubbla i grytan då flyter din seitan upp till ytan och den blir seg och tråkig
Seitan är perfekta att marinera och grilla som ett alternativ till revbenspjäll. Låt seitan svalna, blanda ihop marinaden i fryspåse och lägg i seitan och låt den marineras minst 1 timme, gärna under natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.