För några dagar sedan så åt vi gräddstuvadbrysselkål med korv. Som jag har skrivit tidigare så tycker jag mycket om kål i alla former och brysselkål är inget undantag
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Honungsglaserad brysselkål är både nyttigt och gott och kan ätas utan dåligt samvete. Tycker du brysselkål är så där halv-gott så tycker jag att det här är värt att prova
Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat. Gräddstuvad Kycklinglever 450 gr färsk Kycklinglever 1 Svenskt Äpple 2 gula Lökar 5 dl Grädde ½ tärning Ekologisk Grönsaksbuljong 1 msk Japansk Soya Smör Salt och Vitpeppar Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare. Denna sallad nästan garanterar icke brysselkåls fantaster att bli fanatiska brysselkåls älskare
Brysselkålens tid är snart förbi. Brysselkålen är säkert en grönsak man antingen älskar eller hatar. Vill du undvika den eventuellt beska smaken kan jag tipsa om att rosta brysselkålen i ugnen
Skär brysselkålen i halvor. Blanda brysselkålen med olivolja, salt och svartpeppar i en ugnsform. Ta ut brysselkålen, strö över bacon samt ringla över balsamvinägern
Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. 500 g brysselkål. Låt rinna av väl och lägg kålen i en smord ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.