Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. Serveras med grönsakerna som kokar med köttet, gelé, inlagd gurka och kokt mjölig potatis (som ska suga upp den helt sanslöst goda såsen)
-) Jag vet att jag bara kommer att bli besviken om det inte "smakar som mammas". Med perfekt saltad potatisoch den lite peppriga såsen till köttet så blev det ännu en fullpoängare till mamma
Såsen gjordes på lite sky, lätt creme fraiche, matlagningsgrädde och lite kycklingfond (anpassa mängderna efter egen smak, jag gillar ju syrligheten från creme fraichen så jag tar lite mer av den än av grädden), red av om det behövs
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager medpotatisskivor. tomat&medelhavsörter. Lägg i tomatpurén, krossad tomat, , chilisås, buljongtärning, vatten, pressa ner vitlöksklyftorna
Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Nu doftar det ljuvligt gott i pannan när kycklingoch dragon får en extra boost av lite grädde. Servera kycklingenmed den rostade potatisen (eller ris) och de stekta citronskivorna till var och en att pressa över maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.