Mezebuffén fortsätter. Idag med filodegsrullar med fetaost. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Igår kväll åt vi en god fläskytterfilé som marinerats större delen av dagen, och till det serverades en stor sallad, färskpotatis samt en hemgjord bearnaisesås
Själv ska jag på en toppenrestaurang med mina två bästisar, tjohoo. Efter en middag på Ingelsta Kalkons butik här i Stockholm där vi fick världens godaste kalkonburgare med rödlökschutney som smälte i munnen och samtidigt hade en lätt hetta, ville jag göra samma hemma
Idag har jag gjort något som jag länge tänkt att jag ska göra. Jag har kokat rödlöksmarmelad. Har vid något tillfälle fått detta på restaurang till en god köttbit och tänkt att det kan ju inte vara svårt att göra
Dax för pannbiffar var det igen. Riktigt gott. Matvete är någon vi använder ofta istället för ex ris. Nu tycker jag det är tom godare än pasta/ris och 100 ggr nyttigare
Kan jag nog betona hur mycket jag älskar sallader med olika sorters gryn. Den här gången blev det en matvetesallad med de sista egenodlade tomaterna ochlite annat gott
Matig och fräsch melonsallad med tre sortes melon, rostade frön och syrligt granatäpple. Passar perfekt till seltan i grillad halloumi eller bara som den är, tillsammans med myntayoghurt
Enkel mat att laga och god smak. Det här receptet från Lina är väldigt gott, tycker Vi. Nu på sommaren kan man grilla Grilloumiost och grönsaker och servera med Tomatkokt matvete, det blir smaskens
En ny vecka är här och som vanligt är det mycket på gång och roliga saker att se fram emot. Till att börja med ska vi in till Stockholm idag för att kolla på tärnklänningar till syrrans bröllop i sommar
Nu har jag legat hemma sjuk i två dagar, förkylningen från hell, antagligen är det väl influensan. Planerade denna rätten i måndags, men eftersom jag mår skit var det inte jättekul att laga mat