En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Kokosyoghurt med nöt- och frömüsli. I helgen när jag satt och surfade på Facebook dök det plötsligt upp ett sponsrat inlägg från Företaget Belvita med en video som gjorde reklam för deras frukostkex
-). Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
På bloggen Mysmasken fick jag ett super recept på frukostbullar. Om man har färsk jäst ska man väl lösa upp den 37-gradig vätska, medan om man kör med torr blandar man den med de torra ingredienserna först och sen värmer man vätskan till 40. Lägg bakplåtspapper på en plåt, dela degen i 20 delar och kör 4×5… Jag brukar väga degklumpen, dela summan på 20 så vet jag vad varje bulle ska väga, så går jag max 2-3 gram från det
2 tsk fransk senap. Det har varit en lugn och skön dag helt i min stil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Jättegoda frukost frallor med sesamfrön. Älskar att baka goda frukost bröd. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40-45 min. Låt jäsa 30-35 min till. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 10-12 min och ugnsvärmen kan variera i olika ugnar
Hur hänger frukost och ämnesomsättning ihop. När jag frågar kostklienter med långsam ämnesomsättning, som lätt lägger på sig extravikt trots att de äter “bra”, hur de äter över en dag så får jag ofta höra att de kanske helst skippar frukost och äter mer kvällstid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.