I helgen blev det till att baka munkar, det blev både sockrade och doppade i choklad. Det fantastiska med munkar är att de går att dekorera och smaksätta på galet många sätt
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
I fredags bakade jag de här chiliskorporna och de är bara såå goda. Jag åt dem för första gången förra sommaren, då vår granne Petra kom och bjöd på dem
Nu ska vi ha fyra kalas inom loppet av tre helger, varför det kändes lämpligt att passa på att baka bullar till samtliga kalas vid ett och samma tillfälle
Överst tronar hallongrottor. I våningen under chokladcookies med aprikos och skurna chokladsnittar. Längst ned syns snabba havrekakorna, kokoskakor, äpplesnittar och fantasycookies
Pepparkaksbakningen genomfördes i anslutning till första advent. Nu är det dags för lussebullarna. Detta år tänkte vi annars dra ner på kak- och bullfaten till förmån för julgodis, då efterfrågan på detta är betydligt större
Otyget med chipsätandet har fått vårt kära Folkhälsoinstitut att åtskilliga gånger höja ett förmaningens finger och beskäftigt läxa upp oss mindre vetande medborgare om det olämpliga i att undergräva vårt välbefinnande med sådan skräpföda
I kväll har jag förberett nyårsmaten, och bland annat gjort drinktilltugget som blir parmesanbollar. Lite salt tilltugg som är gott till de flesta drinkar