För de köttätare som tycker att det är svårt att bjuda hem vegetarianer på middag är tipset att ta ett kycklingrecept och använda quorn istället för kyckling
300 g Quorn Strimlor. Hacka lök, vitlök och paprika i bitar, fräs på medelvärme. Tillsätt strimlorna, passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger
Jag använde quornfiléer vilket fungerade utmärkt. Rub är en kryddblandning som du gnuggar in i quornfiléerna innan grillning medan glaze penslar du på under tiden din filé grillas för att ge mer smak och finare yta
Ingredienser300 gram quornfärs (ordentligt tinad annars går det inte att forma burgarna så att de håller ihop)75 gram parmesan, riven1 ägg3 msk tomatpuré1,5 dl vatten1 dl ströbröd2 msk maizena2 vitlöksklyftor, pressade2 msk basilikaca 2 tsk örtsaltsmör att steka i (smör ger bättre färg och skorpa än olja)Blanda alla ingredienser. Stek tills de får fin färg och vänd sedan och stek på andra sid 300 gram quornfärs
I originalreceptet använde Jamie kycklingfiléer som han fyllde och jag tog quornfiléer. Det blev så himla god smak på quornfilén (som annars kan vara svår att få smak på)
Bryn quornbitarna i smör i en stekpanna. ca 300 g pasta, t ex tagliatelle250 g fryst bladspenat el 150 g färsk1 paket quornbitar2 vitlöksklyftor6-8 marinerade soltorkade tomater, ca 50 g smör1 tsk salt1 krm svartpeppar2 ½ dl grädde. 1 paket quornbitar