) Inspirerad av vår bloggträff och temat för den dagen så har Håkan gått och slipat på en idé till ny kryddning på en korv och idag såg den Indiska korven dagens ljus
Mal köttet och späck till köttfärs. Mixa lök, vitlök och persilja till en slät massa. Mata maskinen med knäckebröd tills all färs är ute ur maskinen, men passa så att knäckebrödsmulorna inte kommer med in i korven
Det går hett till i vårt kök just nu, är det inte heta kladdkakor så är det heta salsor. Efter lite provsmakning så föll valet på den mildaste av dom tre, dels för att den skulle passa alla i sällskapet med också för att den rökta chilismaken skulle gå fint till resten av ingredienserna
Och vet ni, i morgon tisdag är det faktiskt bara tre månader tilllillejulafton. Man kan ju kanske tycka att man borde få nog av att stoppa korvar när det görs på jobbet resten av veckan där i charktillverkningen på GeMa-livs, men så är alltså inte fallet
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Revbensspjäll tilljul. Blanda alla ingredienserna till en glasering. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll tilljul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Goda chokladpraliner tilljul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Ett gott inslag på julbordet, hemma hos mig blir det revben från lamm men det går lika bra att göra av gris såklart
Blanda samtliga ingredienser till smeten. Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite
Rör om tills allt är riktigt blandat. Hemma gjorda jul/påsk köttbullar är så gott. När alla köttbullar är färdiga så gräddar du dem tills de fått en vacker gyllene färg och är genomstekta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.