Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Dock är det så att det är ofta riktigt, riktigt dyrt att köpa färsk chili, priser upp mot 500 kr/kg är inte alls ovanliga för dessa läckerheter
Handskar på, något jag missade vid skörden, skiva, skiva, skiva. Sen gäller det att hålla andan innan spisfläkten hinner suga ut den första pusten av chili
Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett
Passar dock väldigt bra nu på hösten tycker jag då denna inlagda chilin är riktigt fin ihop med en höstig gryta, en schysst bolognese eller naturligtvis en chiligryta
Inlagda jalapenos är ett utsökt tillbehör till t ex tacos eller enchiladas. Skölj chilifrukterna. Det finns att köpa färdigt på mataffärerna men varför inte göra det själv
6 chilifrukter. Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Skölj och skiva zucchinin. Skala lök och vitlök. Klyfta vitlöken. Skölj tomaterna. Ta bort blomfästena. Nagga med en gaffel eller rulla tomaterna över ett rivjärn så att skalet går sönder
Inlagda jalapenos är ett utsökt tillbehör till t ex tacos eller enchiladas. Skölj chilifrukterna. Det finns att köpa färdigt på mataffärerna men varför inte göra det själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.