Skala vitlöken och krossa klyftorna lite lätt med sidan avkniven. Lägg chilin i en burk med tätslutande lock, häll över inläggningsvätskan och låt svalna i rumstemperatur
Passar dock väldigt bra nu på hösten tycker jag då dennainlagdachilin är riktigt fin ihop meden höstig gryta, en schysst bolognese eller naturligtvis enchiligryta
Lägg på en plåt tillsammans medvitlök, salt och ringla över olja. Jag tipsade om inlagda torkade tomater för ett tag sedan, och här kommer fortsättningenmed paprikor och jalapenos
Jag som gillar att göra saker själv + att vi har massor avchilisar som vi odlat själva + att jag slipper slänga en burk (även om det är en glasburk) har gjort egen idag
Varva dem medtimjanen i väl rengjorda burkar med lock. Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
Slutresultatet är två olika recept ihopsatta till en kaffebrownie med Coca-Cola glasyr. Tag sedan jag provade att baka efter ett nytt recept, ska jag vara ärlig så är det nästan en månad sedan jag bakade något alls
En snabblagad favorit…ännuen sås som man hinner göra klart medans spaghettin kokar. Jag brukar putta över räkorna så att de ligger i enaändenav stekpannan och den ”räkfria” delenav stekpannan låter jag stanna kvar på plattan så att såsen får koka ihop utan att räkorna blir sega
Kärna ur och dela chilin, skala löken och vitlöken. Tillsätt mixen tillsammans meden skvätt olivolja, rapsolja, lite pressad lime, salt och peppar till avocadon och blanda och mosa ihop det meden gaffel
Häll med hjälp aven pastaslev över innehållet till en glasburk. Det här är ett toppen tillbehör att ha till en simpel sallad eller som tillbehör till köttbiten
Bena ur samt avlägsna skinnet från makrillen. Koka upp vatten, ättika, samt socker. 1vatten. 1skal aven halv citron. 1finhackad röd chili. Skölj dem sedan i kallt vatten3. Skär makrillen i 2 cm stora bitar och lägg den i en glasburk med lock4. Lägg i chilin, ingefäran samt skalet avcitronen i lagen, låt koka i ca 2 minuter 6. Slå den varma lagen över makrillen och förslut locket, låt stå i kyl i 2 dygn
Låt pastan rinna av och blanda med crème fraichen och broccoli. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.