Sesampanerad kyckling med nudelsallad 2 port 1 kycklingfilé/person
salt och peppar
vita sesamfrön
10 cm
purjolök, strimlad
1-2 morötter,
tunt hyvlad
1 paprika,
strimlad
1 pak
choi
äggnudlar
Dressing
1 msk
vitvinsvinäger
2 msk
kinesisk soja
2 tsk
sesamolja
riven färsk ingefära efter eget tycke och smak (vi hade ca 2 tsk)
1 tsk
farinsocker
Börja med att röra samman dressingen så den får stå och dra under tiden du lagar till resten av middagen.
Dela kycklingfiléerna mitt av på längden.
Tryck ut dom lite så de blir jämntjocka, salta och peppra och vänd dom i sesamfrö.
Stek filéerna i smör och olja så fröna blir lite gyllenbruna, ställ sedan in köttet i ugnen och låt det steka färdigt på 200 grader i ca 10-15 minuter, kolla så de är genomstekta innan du serverar dom.
Kok nudlarna enligt beskrivningen på paketet, skölj av i kallt vatten så de inte klibbar samman.
Strimla det vita på salladsbladen och stek dom någon minut i olja tillsammans med de hyvlade morötterna, paprikan och purjolöken.
Tillsätt nudlar och dressing i stekpannan, rör samman och låt det fräsa ca 1 minut innan du slänger i det gröna från salladsbladen precis innan serveringen.
Lägg upp nudelsalladen på ett fat och toppa medkycklingfräset. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kyckling, lök, vitlök och ingefära på medelhög-hög värme så att kycklingen får fin färg och blir genomstekt
Blanda ner grönsaker och kycklingen. Fräs med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. 2 kycklingfiléer100 g glasnudlar150 g sockerärtor4 st knipplök1 limesaft från 1 1/2 msk finriven färsk ingefära1 msk rapsolja1 tsk sambal oelek2 1/2 msk japansk sojasalt och pepparcashewnötterStrimla kycklingen i mindre bitar. Kram Sandra 2 kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.