Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
Vörtbröd

Vörtbröd

Julens vörtbröd var mitt första bak med riktiga vörtkryddor. Ändå vågade jag göra lite efter eget huvud
Julens godaste vörtbröd!

Julens godaste vörtbröd!

Hej. För ett tag sen fick jag ett nytt ryck att sätta surdeg, så jag satte både en råg och en vetesurdeg
Mellanmåls Muffins

Mellanmåls Muffins

I går när mellan pojken kom hem så var han så hungrig, och kvällsmaten skulle ju inte serveras på ett par timmar

Pankopanerade fiskpinnar

Jag serverade mina fiskpinnar med potatismos. Panko är ett japanskt luftigt ströbröd som är skuret i flingor och som numera återfinns i de flesta välsorterade mataffärer
Spröda Sesamkex (glutenfria)

Spröda Sesamkex (glutenfria)

Mina kex blev lite väl mörka den här gången. Jag har tidigare gjort några sorters frökex som jag lagt ut här på bloggen, nu kommer här ytterligare ett recept
Linfrökex med örter

Linfrökex med örter

I tidningen Fitness Magazine finns många hälsosamma och spännande recept, ofta lite ovanliga. I senaste numret finns ett recept på "Linfrökex med örter"
Grova skorpor

Grova skorpor

Lite nyttigare skorpor. Till mellanmålet kanske. 1 pkt jäst, 50 g50 g smör5 dl mjölk1 tsk salt½ dl sirap1 tsk bakpulver2 dl vetekross1 dl vetekli2 dl grahamsmjöl9-10 dl vetemjöl special    Smula ner jästen i en bunke
Ugnsstekt laxfilé med GODASTE såsen

Ugnsstekt laxfilé med GODASTE såsen

Färsk fisk kan vara bland det godaste. På bilderna ser ni lax, stekt broccoli och lök samt min underbara kalla sås med b la creme fraiche, honung och dill
Helstekt lax med knaprigt täcke

Helstekt lax med knaprigt täcke

Filéea laxen och ta av skinnet. Smöra ett ugnssäkert fat med smörer och täck med mycket grovt hackad dill både stjälkar och "blad"
Stekt lax med krämig limesås

Stekt lax med krämig limesås

Limesås. Pressa ur saften från limen, hacka koriander och blanda med crème fraiche och fisksås. Låt mogna i kylen någon timme
Fläskkarrégryta

Fläskkarrégryta

Skär karrén i strimlor ca 1½ cm tjocka och ca 4 cm långa. Lägg dem i en gryta och tillsätt sojan. Rör om så att köttet blir "sojafärgat" runt om