Igår gjorde sambon en daimkladdkaka meddigestivebotten efter ett recept av Jennie Benjaminsson. Hon har varit med i Sveriges Mästerkock och jag har för mig att hon kom tvåa
Jag kan tycka att det ibland är svårt att få till en tunn och frasig pajbotten som ger plats åt fyllningen så i de allra flesta fallen kör jag istället på digestivebotten
Krossa digestiven och blanda med smör och kanel. Ta ut digestivebotten ur ugnen och fördela bananskivorna jämt i över botten och häll försiktigt över cheesecake smeten
Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset
Maizena gör toppingen krämig medan gelatinet gör så att krämen inte rinner av cheesecaken. Jag är inte jätteförtjust i digestivebotten, men ville ändå ha en liknande botten så här har jag tagit fram en botten som ser ut som digestive, men som är mycket godare
Börja meddigestivebotten. Årets påsktårta vart en pannacottacheesecake med smak av nektarin, vanilj och vit choklad samt ett täcke av passionsfruktsgelé
Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkaka med jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
Enkla bars meddigestivebotten, chokladbrownie och maräng. Smält smöret och blanda med kexen. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet
Låt kallna, täck med plastfolie och förvara i kylen. Vid servering garnera med goda bär. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser, blanda ordentligt och tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter
Därför passar det så bra med denna no-bake paj med smak av jordgubb och marshmallowfluff. Alltså den där marshmallowfluffen med smak av jordgubb skulle jag kunna äta bara så direkt ur burken - den smakar verkligen sommar för mig och förflyttar mig direkt till barndomens sommardagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.