Idag har jag fått ändan ur solstolen och fixat lite inför vårt midsommarfirande. Berra blängde lite på all färskpotatis och tog sedan fram högtryckstvätten och tvättade dem a la Moberg
Pensla dom med lite vatten så att sockret fäster och rulla dom i det smaksatta sockret. Dessa små kakor får en härligt syrligt sötma av björnbärspulvret som är gjort på frystorkade björnbär blandat med lite maltodextrin
Smörj 2 avlånga brödformar (ca 1,5 liters formar). Då lingonen är slut så får blåbär duga. Det gör dem. )Grova blåbärslimpor, 2 st10 dl vetemjöl4 dl grovt rågmjöl ( går även med vanligt rågmjöl)2 dl solroskärnor1 dl krossat linfrö1 dl rågkross4 tsk bakpulver2 tsk salt8,5 dl filmjölk1,5 dl mjölk1,5 dl frysta blåbär (eller färska)0,5 dl brödsirapSätt ugnen på 175 grader
Om ni har valt en nougat utan salt kan ni strö i lite havssalt efter smak men var försiktig. Gardinis prisbelönta nougat med salt inbäddad i mörk choklad blev basen i helgens mousse
Ska förklara lite mer. Förra helgen gjorde jag en mycket god smoothie till frukost. men även om den var med massvis med nyttigheter, reagerade min mage och hjärna på den rätt mycket
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.