Förutom att ge smak till maten man äter så har vissa kryddor några extra plus med sig i bagaget. Många vill gärna bli av med sina små kärlekshandtag, det lilla fluffet under midjan på sidorna så att säga, så jag tänkte skriva lite om det
Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. Jag gör det ofta, och det blir alltid lika uppskattat av de som smakar på det
Efter att jag jobbat på eftermiddagen bakade jag ett riktigt gott brödmed rågsikt, gjorde kyckling wok och nybakat, varmt bröd till tjejerna när de kom från jobbet ikväll, populärt
Varför inte en snabb och god frukost med ditt egna bake-off bröd. Sedan är det bara att ta fram precis så många frallor man vill ha, tina upp brödet, pensla och toppa det med valfri topping och baka av i ugnen
*tycker personligen att det är godastmed morötter* Lycka till. Blir absolut godast efter någon dag. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Smula på rosépeppar och servera med ris/potatisklyftor/pressad potatis och en god sallad. Bryn köttet i smör, krygga med salt och peppar (eller om du har någon annan köttkrydda som du tycker om, jag gillar Knorrs kött- o grillkrydda)
Kan serveras med vispgrädde eller vaniljsås, men är god utan också. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur över natten. Trots detta kommer jag nog att baka det här brödet fler gånger eftersom det smakade bra och var relativt lättbakat
Smaka av med salt och peppar. Servera med de olika tillbehören samt korvbröd, senap och ketchup. Blanda med majspurén samt finhackade jalapeños och hackad koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.