Bovete är trots namnet inte ett sädesslag utan en glutenfri ört och är nära släkt med bla rabarber. Bovete är rik på mineraler och innehåller alla åtta essentiella aminosyror och mycket proteiner(11,1 g)
Min jakt på det perfekta glutenfria brödet fortsätter. Det här är ett försök att baka på enbart bovetemjöl, eftersom jag gillar smaken och har nått lyckade resultat på pannkakssidan med bovete
Foto. Theres LundénDet här är ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. Brödet har en något söt karaktär utan att den innehåller något tillsatt socker
Receptet till det här brödet hittade jag inne hos Åse som har bloggen 56kilo. se. För er som undrar så är inte bovete ett sädesslag utan en ettårig glutenfri ört
Örten bovete är en av mina favoriter när det kommer till främst bröd & gröt – frukostmat alltså. Förutom den goda & lite nötiga smaken är det proppat med massa fina mineraler & vitaminer, ger en långsam blodsockerhöjning & är bra för lilla maggen
Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
Ett nyttigt och gott bröd. Ingredienser. 25 g jäst2,5 dl rismjölk1 morot eller ca 1 dl aprikospuré0,25-0,5 dl olja2 dl boveteflingorknappt 3 dl bovetemjöl (när degen har lagom konsistens)0,5 tsk saltgurkmejaLägg i en näve av varje
Durra- och bovetebröd. God Morgon. Har ni testat att baka med Durra. Till brunchen med Jessica förra veckan ville jag har ett glutenfritt bröd och jag hade Risentas Durramjöl hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.