Oxrullader med potatiskaka och varm gurka
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Oxrullader
  • 8 skivor (ca 600 g) innanlår eller lövbiff i tunna skivor
  • Dijonsenap eller vanlig senap
  • starka korvar (ca 150 g) t ex ölkorv eller chorizo
  • 2 små morötter
  • 1/4 sellerihuvud
  • 1/2 purjolök
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  •  
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 4 dl porter
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl köttbuljong (4 dl vatten och 2 msk flytande buljong)
  • 2 lagerblad
  • 1 1/2 msk philadelphiaost
  • 3/4 msk maizenamjöl
  • Lingonspad eller svartvinbärsgelé
  • Rårörda lingon (kan uteslutas)
  •  
  • Potatiskaka
  • l 1/2 kg potatis
  • 2 msk smält smör
  • Salt
  • Peppar
  • olivolja
  •  
  • Gurka
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • smör
  • Salt
  • Peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.