Smula över smuldegen. Hejsan. Har ni börjat plocka fram era stjärnor, ljusstakar, gardiner etc. Här går det framåt i alla fall, ska nog vara klar till söndag
Jag har tidigare skrivit receptet på glutenfri supergod smuldeg med havre och hasselnötter. Den här smuldegen blir väldigt bra i konsistensen och smakar mycket gott
Japp, detta är världens bästa smuldeg. Dags för min favorit - den knäckiga smuldegen. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20 minuter (kan ta något längre tid om du har färsk rabarber)
Äppelpaj med smuldeg (1 paj). Hej alla,. Det har blivit mycket onyttigheter den här helgen Eller ja, inte bara onyttigheter men många lyckade och goda recept som jag ska dela med mig av i veckan
Smuldeg. Detta gör att smuldegen flyter ihop och blir ”knäckig” när den gräddas. Grädda i ca 30-40 minuter i mitten av ugnen beroende på fastheten i äpplena, eller tills äpplena känns mjuka och smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Smuldegen kan ha fått bra färg innan äpplena är klara så du kan behöva täcka pajen med folie de sista 10 minuterna 4-5 st Äppel, fast, syrlig
Fyll pajformen och täck med smuldegsmassan. Smuldeg 225 g smör 270 g strösocker (3 dl) 100 g ljus sirap (¾ dl) 140 g stenmalet vetemjöl (2 ¼ dl) 5 g salt (1 tsk) 240 g dinkelgryn (går att byta ut mot havregryn) (6 dl)
Och så min favorit-smuldeg (som du hittar på fler ställen på denna blogg). Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen har fått fin färg och frukten har börjat "bubbla"
Rör samman smuldegen, finfördela med fingrarna över äppelmoset. Smuldeg. Rör samman degen. Bred ut med kniv eller slev i en långpanna (smord eller bakplåtspapper)
Mjuka päron med en doft av ingefära, toppad med en knäckig smuldeg. Receptet nedan gäller päron, men smuldegen funkar lika bra till alla sorters bär och frukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.