Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Jag är en frankofil och gillar med andra ord det mesta som är franskt
Rör ner smöret, och till sist chokladsåsen som ska vara varm eller åtminstone hålla rumstemperatur. Sänk värmen, och rör i 2-3 minuter tills degen känns riktigt mjuk och följsam. Det tar ca 15-20 minuter för dem att bli genomgräddade - de ska ha lite färg och kännas lätta och "färdiga". Sänk värmen och sjud tills det tjocknat - räkna med ungefär 15 minuter
Grädda éclairerna i 30-35 min, eller tills de är frasiga och gyllenbruna. Lät krämen koka i 1 min. Gör Petits-chouxdeg genom att sikta mjölet på ett rent smörpapper
Kalljästa KanelbullarBlanda 40g jäst ( om rummet där de ska jäsa är varmt kan du ev minska lite på jästen )5. 5 dl mjölk (standard ekologisk så klart)200 g socker1 tsk salt1 rågad tesked nymalen kardemumma1 tsk vanilj600 g ekologiskt vetemjöl500 g siktad ekologisk dinkel1 ekologisk ägg (som väger 57-60 g, väger det mer eller mindreminska/öka mjölken något)Blanda ordentligt i minst en kvart med degblandare, för hand ännu längre ( ska vara ganska löst )Sista minutrarna klickar du i 200g rumsvarmt smör i små bitar och blandar tills de är försvunna. Ta fram 20 minuter före gräddning. Grädda i 200 graders varmluftsugn i ca 10 minuter beroende på storlek. ca 10 minuter beroende på storlek
För att det skulle gå fort och jag skulle slippa baka i omgångar gjorde jag dubbel sats av denna smet och använde en stor långpanna istället för den mindre varianten
Grädda kakan i 175 grader i 25-30 minuter. Smält margarin, sirap, grädde och socker i en kastrull och koka i ca 5 minuter. Häll kokostoscan över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter
minuter. Det finns 2 tårtor som sambon tokgillar den ena är Budapestrulle och den andra är just denna tårta, Herrgårdstårta eller Glömmingetårta, Herrgårdstårta, Marängtårta, Margaretatårta och Brittatårta som den också kallas för
Min egna mamma kom faktiskt förbi en sväng, så det fick bli en "sista minuten"-tårta. Min gjordes med lite arrak i grädden, och fylldes med härliga jordgubbar
Grädda i 25 minuter och låt sedan kakan svalna innan den serveras. . I helgen var vi i Stöde och hade det så himla bra med grillning, sovmorgon och skogen
Trots att jag ätit både en och två bananer nästan varje dag under veckan var de på gränsen till ätliga (för min smak iaf) och jag slog till och bakade en banankaka
Ja, detta är nog en av mina favoritkakor och alla jag bjudit älskar den. Häll ner smeten i formen och grädda i 150 grader, i ca 30-40 minuter. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i ca 30-40 minuter, känn med sticka
Sätt in kakan i ugnen och grädda i 150 grader i 40 - 50 min. Vispa ihop äggen och sockret. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och vaniljsocker
Grädda i 175 grader i 20 minuter. Under tiden kokas ihop i 5 minuter. Bred kokossmeten över kakan och grädda 10 minuter till. Grädda i 175 grader i 20 minuter Under tiden kokas ihop i 5 minuter. Höj ugnsvärmen till 200 grader Bred kokossmeten över kakan och grädda 10 minuter till
Det är enklare och går snabbare än att baka mazariner i formar och blir minst lika gott. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 25 minuter
Skala päronen och skär i mindre bitar, strö dem över kaksmeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Rör om och låt smeten koka tills den tjocknar, ca 5 minuter