En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc. En härligt krämig sås med ostsås tillsammans med kassler och purjolök
Smörj en ugnsfast form och lägg tunna kasslerskivor i botten. Lägg sedan på broccolin. Stuvningen. Lägg svampen (utan spad) i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in
Koka broccolin i saltat vatten 10 minuter. Spara spadet. Smält fettet i kastrull, tillsätt mjöl, päd med grönsaksspad och mjölk, vispa försiktigt hela tiden
Fotot på gratängen visar en broccoligratäng utan kassler och pasta men visst ser den god ut. Broccoligratäng med pasta och kassler250 g pasta250 gr broccoli eller motsvarande mängd fryst3 - 4 hg kassler1 förp Kelda ostsåsriven ostSätt på ugnen på 225 gr
En än gång dags för lite vardagsmat. En teori om kasslerns ursprung är att den skapades av slaktaren Cassel som bodde i berlin under slutet av 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.