Kärt barn har många namn. Manakish är libanesisk pizza/bröd som man brukar servera till frukost. Det vanligaste man har på toppen är zaatar kryddblandning eller ost, men man kan även göra med tomat och kött
18 stycken11 dl rågsikt5 dl filmjölk1 dl sirap2 tsk salt3 tsk bikarbonat1 msk brödkryddor, eller 1 tsk anis och 1 tsk fänkålvetemjöl till utbakningGör en deg, tag upp den på bakbord och arbeta in ca 1 dl vetemjöl
Igår var äntligen alla ingredienser på plats i bageriet och vi fick baka loss. Dock kände jag mig rejält förvirrad och totalt glömt var jag hittar vissa saker, kan man glömma så mycket under ett jullov
Hembakat bröd har det där lilla extra. Doften av nybakat bröd som fyller köket är helt underbar. Detta är ett sådant bröd som man omöjligt kan misslyckas med
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
 Förra söndan skrev jag ju att jag ville bli bättre på att variera helgfrukostarna, det är ju så himla mysigt att ligga i sängen och kolla på tv och äta något godare än det vanliga
Amandas favoritbröd är hönökaka och igår överraskade jag med att baka egen hönökaka till frukost. Till min stora förtjusning så föll den min lilla tjej i smaken och vann över den köpta varianten
Hamburgare är något som ständigt käkas hemma hos oss. Allt som oftast blir det kryddstarka sambalburgare men även en och annan laxburgare brukar gästspela