Fräs löken länge i olivoljan, 15-20 minuter, tills den blir gyllene men inte brun. 2 msk olivolja. 1 ⁄2 dl färsk timjan (eller 1 tsk torkad). 4 dl riven ost (till exempel emmenthaler)
Det här är en av de där rätterna som liksom har stått på min lista av klassiska maträtter att laga, och idag kändes det som en bra dag för lite fransk comfortfood
Hej på er,. Förkylt och tråkigt är det här… Och jättetrött. Det blir många nya inlägg i veckan så tills dess får ni hålla till godo med denna goda soppa
Löksoppa. Ös rykande varm löksoppa över,och strö på en handfull riven gruyèreost. Tillsätt pressad vitlök och socker,låt lökarna puttra på svag värme i ca 20 minuter på svagvärme. 2. 2
Koka soppan i 20 minuter. 2 msk olivolja. 3 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 dl vitt vin 5 dl buljong av tärning 1 st lagerblad salt peppar 0. 5 st baguette 100 g ost riven t ex emmentaler Ugn. 250°
Jag har precis lagat löksoppa, och doften som hänger kvar är magisk. Räcker till 2 förrätter eller en stor portion. 2 gula lökar. 2 dl vitt vin. 2 dl vatten. 1/2 hönsbuljongtärning. 2) Häll i övriga ingredienser och låt soppan små puttra i 10 minuter. ) 2 gula lökar. 2 dl vitt vin. 2 dl vatten. 1/2 hönsbuljongtärning 1 tsk torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.