Första försöket att använda skrädmjöl i en surdegslimpa. Resultatet blev ett typiskt messmörsbröd. Jag har lite svårt för att använda kryddor i surdegsbröd eftersom den syrliga smaken är så god i sig men i det här fallet så hade lite anis och fänkål ytterligare höjt smaken
Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen
Efter räddningen av min vetesurdeg så var den glad och bubblig. Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Detta recept kommer också ifrån Martin Johanssons bok "Surdegsbröd". 5-6 baguetterDag 1, kväll100 g vetesurdegsgrund5 g jäst400 g vatten300 g vetemjöl special100 g grahamsmjölRör ihop allt till en slät smet
Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. För att vara ett första försök så blev det otroligt lyckat och kommentaren här hemma var
I detta surdegshemmet har turen kommit till kanelbullarna. Det var lite nervöst i början eftersom kanelbullen är en helig ko här hemma och det helst ska vara mammas gamla bullrecept för att det ska bli på riktigt
Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension. Det här mellanmörka surdegsbrödet med aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa
Äntligen har jag provat att baka surdegsbröd. Jag fick en surdeg av min mamma och gjorde sedan ett helt gäng små surdegar som nu ligger i frysenoch väntar på att bakas