Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Rågsuris med skrädmjöl

Rågsuris med skrädmjöl

Första försöket att använda skrädmjöl i en surdegslimpa. Resultatet blev ett typiskt messmörsbröd. Jag har lite svårt för att använda kryddor i surdegsbröd eftersom den syrliga smaken är så god i sig men i det här fallet så hade lite anis och fänkål ytterligare höjt smaken
Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen
Grillad fläskfilé med örtfyllning

Grillad fläskfilé med örtfyllning

Lättlagat och festligt på samma gång. Och perfekt om man är många. Fyll med dina favoritörter och variera efter vad som finns hemma
Italienskt surdegsbröd

Italienskt surdegsbröd

Efter räddningen av min vetesurdeg så var den glad och bubblig. Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Surdegsbrödens Konung!

Surdegsbrödens Konung!

Degen "lyssnade" på vad jag ville att den "skulle göra" helt enkelt, alla mina magkänslor om än det ena, än det andra, satt mitt i prick

Surdegsbaguetter

Detta recept kommer också ifrån Martin Johanssons bok "Surdegsbröd". 5-6 baguetterDag 1, kväll100 g vetesurdegsgrund5 g jäst400 g vatten300 g vetemjöl special100 g grahamsmjölRör ihop allt till en slät smet
Surdegsmakarn’s Surdegsbaguette

Surdegsmakarn’s Surdegsbaguette

 På bilden nedan ser du hur jag snittade mina. Så här trevliga blev mina baguetter. I helgen var det då äntligen dags att baka surdegsbaguetter

Rabarbersufflé med vaniljsås

1.  Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Skär den i 1/2 cm breda bitar och lägg i en kastrull med sockret
Surdegsbaguetter

Surdegsbaguetter

Då har jag testat att baka något gott med vetesurdegen som jag lagt. För att vara ett första försök så blev det otroligt lyckat och kommentaren här hemma var
Surdegsbullar

Surdegsbullar

När det är 30 grader utomhus och lika många inne, är det inte smart att sätta igång att baka bullar med surdeg och baksten

Kardemummabullar

Nu använde jag mina nya kunskaper och överförde dem på vetedegsbaket. Jag kan lätt säga att detta var mina godaste bullar någonsin
Kanelbullar med surdeg...

Kanelbullar med surdeg...

I detta surdegshemmet har turen kommit till kanelbullarna. Det var lite nervöst i början eftersom kanelbullen är en helig ko här hemma och det helst ska vara mammas gamla bullrecept för att det ska bli på riktigt
Rågsurdegsbröd över natten

Rågsurdegsbröd över natten

Avnjut en ljuvligt god frukost med nybakat bröd. Enkelt och så gott. 2 bröd, ingredienser. 4 dl vatten. 250 g rågsurdeg
Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Surdegsbröd med sesam- och linfrön

Det är få saker i brödväg som är godare än ett riktigt färskt och gott surdegsbröd. Detta bröd är inget undantag
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Äntligen har jag provat att baka surdegsbröd. Jag fick en surdeg av min mamma och gjorde sedan ett helt gäng små surdegar som nu ligger i frysenoch väntar på att bakas