Till 4-6 portionerca 500 g renskav (eller t ex lövbiff)1 gul löksmör att steka ica 10 st färska champinjoner2 dl förvällda trattkantarellersalt, peppar4-5 dl matlagningsgrädde1-2 msk viltfond2-3 msk hackad färsk timjan0,5 dl lingonmaizena att reda av medFräs lök och renskav i en stekpanna i lite smör. 4-5 dl matlagningsgrädde
Fyra portioner risotto2 msk smör1 hackad gul lök4 dl risottoris1 dl vitt vin (matlagningsvin från vanliga matbutiken går bra)1-1,5 liter grönsaksbuljong (det kan variera från gång till gång hur mycket som behövs beroende på rissort osv)1,5 dl parmesanSvartpepparAtt blanda och toppa risotton med när den är klar500 g champinjoner, skivade, frästa och kryddade med lite salt och svartpeppar1 liten purjolök, strimlad och fräst2 paket bacon, fräst och skuren i mindre bitarGör så här
Här kommer receptet på en av mina favoritpajer, det är en kall paj som passar perfekt en helt vanlig fredag som idag med en sallad till eller på en buffé
The post Regnbågstårta appeared first on Matkonsulten. Regnbågstårta (ca 12 personer). 8 st tårtbottnar (rekommenderar starkt att köpa aluminiumformar – engångs)
Smält matfettet och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig