Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. De här skorporna blev helt perfekt spröda och riktigt goda
Dillpanerad torskmed kall sås. Torsk. Babyversion, med bitar. Koka potatis, lök och torsk. Mixa till önskad konsistens, jag gjorde den nästan slät då den andra kastrullen med
Viktigt när man ska vispa en hollandaise eller bearnaise är att det inte är för varmt i kastrullen, enklast är att vispa över ett vattenbad eller vara väldigt noga med att dra av kastrullen från värmen i omgångar under vispningen
Lägg i ugnsform och blanda med olivolja, salt & peppar och finhackad rosmarin. Mattias är tveksam om man kan ha en kategori som heter till exempel Italienskt (många recept med mat från andra länder är ju väldigt försvenskade), men det här är ju faktiskt tillagat i det landet
Lägg dem i en skåltillsammans med 1 msk olivolja, kryddorna och 1 klyfta pressad vitlök. Skär squashen på mitten, och sedan i 1/2cm stora skivor och lägg i dem tillsammans med löken
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Det blev en meditalienskasmaker och den blev mycket uppskattad på kalaset. Jag tycker om smörgåstårtor men kände att jag ville göra en mer trendig tårta och med nya oväntade smaker
Servera pajen med tillbehören. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola. Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam
Stek i rikligt med olivolja tills de får färg. Häll lite tomatsås i botten av form, på med hackad och grillad paprika, aubergineskivor, hackad basilika, mozzarella i mindre bitar, grovriven parmesanost
Jag älskar det italienska köket med alla örtkryddor, parmesan, mozarella, oliver och goda oljor. Sen gick jag med näsan nere i diket hela vägen hem, men jag hittade inga fler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.