Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
Den enda fördelen med detta eländiga väder är att det gör så att det faktiskt känns helt okej att bara hålla sig inne och laga (och äta) god mat, läsa böcker och kolla på historiska dokumentärer
Bestämde mig för att bräsera i järngryta i ugn, tillsammans med lite stockgrönsaker och vitt vin. Fyll på med lite vatten om det är för lite vätska, ska gå upp till ca
I själva buljongen kan du slänga i lite av vad du har hemma – några hela pepparkorn, en klyftad lök, några morotsslantar… Denna gången blev det några hela vitlöksklyftor och rejält med timjan
Slå lite av den varma buljongen från den bräserade bogen över köttbitarna. Nedanstående recept ger ett saftigt, mjällt och mycket smakrikt kött som är gott att äte tillsammans med en enkel sallad men går också att komplettera med potatispuré eller rostade rotsaker
Servera de bräserade betorna med en rejäl klick pesto och smetana. Dela ner betorna till centimetertjocka skivor och placera i ugnsfast form tillsammans med smör, vinäger, chili, lakrits, strimlad lök, tärnat äpple, salt och socker
Älgbog1 kg älgbog 1 tsk havssalt 1 tsk svartpeppar, grovmalen 50 g smör 2 morötter 200 g rotselleri 2 gula lökar 7 dl rött vin. Rödvinssås Det som blir kvar i grytan efter att älgbogen har bräserats 3 msk färdig viltfond (eller helst egenkokt älgfond) 50 g smör
Isterband medrotfruktspyttoch senapskräm. Insterband är inte riktigt min grej, men pytten till var fräsch med äpple och senapskrämen blev pricken över i
En fransyska tillagad i min gjutgärnsgryta där den fick puttra i 2,5 timmar, till den serverade jag champinjoner som jag rostat med vitlök och en skysås som spetsats med calvados
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.