Ljuvlig efterrätt utan särskilt mycket arbetsinsats. Ursprungligt recept från Arla. 4-6 portioner (6 port tycker jag) 3 blad gelatin5 dl grädde1/2 dl strösocker1 påse saffran ca 0,5 g1 tsk vaniljsocker eller 1-2 krm mald vaniljstångServera med färska eller tinade hallon
Vi njuter av de allra sista dagarna på ön den här semestern. På söndag åker barnen till farmor i Dalarna och på måndag börjar jag arbeta efter sex lediga veckor
Detta recept fick jag av min vän Petra. Har inte smakat tårtan än men den ser ofantligt god ut, längtar till midsommarafton så jag får stoppa en tugga i munnen
Sommarvärmen har hållit i länge i år, men nu börjar nog morgnarna vara svala och kvällarna kortare. Hösten känns också av i mitt kök och det är grytor, lamm, indiskt och lingon som gällt
. Säga vad man vill om julmat, men man går sällan hungrig från ett julbord. Fröknarna lever dock efter devisen "man är aldrig för mätt för en efterrätt"
Pannacotta passar ju bra till efterrätt efter en stabbig julmiddag, eller som vi ska äta idag när makens bröder med fam kommer, vildsvin och potatisgratäng