Pajskalet är A och O när det kommer till både dessert- och matpajer. Det här receptet bakar jag efter oavsett om jag ska göra en matpaj eller söt dessert-paj
Tryck ut degen i pajformen (24-26 cm i diameter) och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter (för att förhindra att den krymper under förgräddningen). Förgräddapajskalet i 15 minuter och fyll med valfri fyllning
Pajskalet är A och O när det kommer till både dessert- och matpajer. Det här receptet bakar jag efter oavsett om jag ska göra en matpaj eller söt dessert-paj
Blanda smör mjölmixen och salt i en bunke, använd gärna maskin om du hartillsätt det kalla vattnetDegen är väldigt kladdigLägg degen i en pajformDet går inte att trycka ut degen för hand så jaganvänder en bred smörkniv för degen kännssom bredbart smörNär du fått till degen så låter du den vila i kylen i 30 minEfter 30 min förgräddar du den i 10 min200 grader i mitten av ugnen, nagga bottenmed en gaffel innan du ställer in den i ugnenSen är det bara att fylla med valfri fyllningLYCKA TILL MED EN GOD PAJ 210 gr mjölmix
Paj blir godast varm från ugnen, men är lätt att förbereda, i detta fall hade pajskalet gjorts dagen innan och vilat i kylen över natten och köttfärsen hade också stekts och kryddats i förväg
Vi äter oftast paj utan skal sedan vi började med LCHF-kost, dels för att det går mycket fortare att göra men också för att Algot aldrig har varit särskilt förtjust i pajskal
Pajdeg/skal utan gluten. Förgräddapajskalet i nedre delen av ugnen i 10 minuter på 225 grader. Äntligen har jag fått ihop en pajdeg utan gluten som smakar bra och som håller ihop
Man kan egentligen fylla ett pajskal med nästan vad som helst - grönsaker, tomater färska eller soltorkade, skinka, ost av olika sorter, kyckling, lax och så vidare
Lägg i det förgräddadepajskalet. Häll såsen i pajskalet (över kycklingen) och strö över osten. Främst var det för att maken skulle ta med sig Zack och Lindas äldsta dotter, Annie (som är ½ år äldre än Zack) att klättra (maken brukar klättra)
Marsianen jag använde var den marsipan som blev över efter att jag gjorde fjärilar, jag bara blandade ihop med lite vit marsipan för att få en större marsipanklump att jobba med
Förutom att lägga till en fruktig stans till recept, är äppelcidervinägen känd för sina många hälsosamma egenskaper, såsom kontroll av viktökning och blodsockernivåer
Kakor, pajdegar, blondies, röror, glass. Ni får försöka tänka er hur det faktiskt såg ut. Egentligen är det pajskalet jag vill att ni ska få ta del av, ett av mina bästa tips, men ni får ett vegan tacopajsinnehåll på köpet liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.