Till lucia bakade jag pepparkakscupcakes med kanelfrosting. Fick för mig att jag skulle bjuda sambons arbetskompisar på minicupcakes när de hade luciafika
Dag 2 - dags att baka Ankarstocken. Låt ankarstock bröden jäsa på plåt eller i formarna under bakduk i 30 minuter. Grädda Ankarstockarna i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills ankarstock bröden har en innertemperatur på 80 grader
Ankarstock, 4 limpor. Det är långt mellan matbrödsbaken, men idag blev det tid för några limpor. De här ska man göra en fördeg till, helst dagen innan, men i morse blandade jag ihop den och bakade limporna efter middagen
Ett bra sätt att ta tillvara på kanter från tårtbottnar är att göra egna dammsugare. Jag har fått endel kanter när jag har gjort figurtårtor, de har jag lagt i påsar och frusit ner för att häromveckan ta upp och använda när jag blev sugen på att göra dammsugare
I Leva&Bo nr 25/2012 var det med recept på olika saker att göra med jordgubbar. Jag hade köpt en liter för mycket till midsommar, så för att de inte skulle hinna bli dåliga bakade jag en paj som var med i tidningen
Igår firade vi min morbror och hans mans bröllop. De gifte sig i höstas men hade bröllopsfest nu. Jag fick äran att baka tårta, det skulle helst vara en fräsch somrig tårta
4-8 bröd Fördeg- Dag 1 50g jäst 3dl kallt vatten 3dl rågsikt Huvuddeg - Dag 2 50g smör 7dl vatten 3dl farinsocker 4tsk salt 1 msk soja 7dl vetemjöl special 17dl rågsikt Olja till pensling Mjölk till pensling Första dagen kan du börja med att smula jästen
Dag 1. Finfördela jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt rågsikt och blanda ordentligt. Täck bunken väl med plastfolie och ställ i kylskåp över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.