Den är både liberal Paleo och dito LCHF. Smällt chokladen över ett vattenbad och låt svalna lite. smaka av med valfri sötning (för Paleo tar man flytande honung/agavesirap och för LCHF stevia/sukrin)
Kör bara enkort stund så det blir blandat, men så hallonen inte blir för hårt mixade. Dela och skrapa ur innehållet i vaniljstången och blanda ner tillsammans med hallon och salt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och det är 3 dl mandelmjöl, 2 dl hasselnötsmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljpulver, 1 dl kokossocker och lite salt. I en annan bunke vispa du upp 2 ägg tillsammans med 2 dl cashewsmör och 0,75 dl honung. Blanda ihop alla ingredienser och tillsätt hackad mörk choklad (85%) och rostade hasselnötter (jag använde Ica gott liv). Forma till cirka 14 st kakor och grädda i ugnen cirka 12 minuter på 175 grader
Har gjort ChocolateChip Biscotti kakorna från Paleokokboken 'Gather' som Bill Staley och Hayley Mason har skrivit och producerat, deras hemsida/blogg finner ni här
Principen är, stora kakor -längre gräddningstid, små kakor -kortare gräddningstid. Ni som följer mig på facebook har kanske redan sett att jag bakade chocolatechip cookies härom dagen
5 dl mjöl1/2 tsk bikarbonat1/2 tsk salt 200 g hackad vit choklad Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Grädda i 175 grader 9-12 minuter, tills de blir gyllenbruna
Fick ett jobbuppdrag i dag på förmiddagen som jag helst ska lämna ett utkast på tidigt imorgon. Då är det inte mycket annat att göra än att fortsätta jobbet hemma efter att man lämnat kontoret för dagen
Bakade lite mumsigt goda ChocolateChip Cookies med Nonstop idag, egentligen ville jag haft mini Smarties i men det fanns inte några i affären, ja riktigt goda blev de iallafall och jag testade ett nytt recept på cookies idag från bokenSommarens Söta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.