Kycklinggryta med somrig smak
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta med citron och oliver 2 port + matlåda
  • ½ kg kycklingfilé
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor, riven
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk rosmarin
  • ett gäng svarta oliver
  • Strimla kycklingen och pressa över saft från halva citronen, låt det ligga och marinera minst 30 minuter Bryn kycklingen i olja och smör, krydda med salt och peppar.
  • Rör samman grädde, crème fraiche, vitlök, buljong, rosmarin och saft från andra citronhalvan.
  • Häll blandningen över kycklingen och låt det koka ca 5-10 minuter, kolla så att kycklingen är färdigkokt.
  • Om du tycker att såsen är för tunn så reder du av den på valfritt sätt och smakar av med salt och peppar.
  • Rör till sist ner citronskal från en halv citron innan serveringen och servera de svarta oliverna till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.