Kycklinggryta med citron och oliver 2 port + matlåda
½ kg
kycklingfilé
1 citron,
rivet skal och saft
2 dl
crème fraiche
1 dl
grädde
2 vitlöksklyftor,
riven
2 dl
kycklingbuljong
2 tsk
rosmarin
ett gäng svarta oliver
Strimla kycklingen och pressa över saft från halva citronen, låt det ligga och marinera minst 30 minuter Bryn kycklingen i olja och smör, krydda med salt och peppar.
Rör samman grädde, crème fraiche, vitlök, buljong, rosmarin och saft från andra citronhalvan.
Häll blandningen över kycklingen och låt det koka ca 5-10 minuter, kolla så att kycklingen är färdigkokt.
Om du tycker att såsen är för tunn så reder du av den på valfritt sätt och smakar av med salt och peppar.
Rör till sist ner citronskal från en halv citron innan serveringen och servera de svarta oliverna till.
Tänkte jag skulle tips om en god kycklinggryta som jag gjorde för ett tag sedan. Igår snöade det också, vilket i och för sig är typiskt aprilväder, men vi har ju blivit lite bortskämda med sol och vårvärme på sistone så mer snö och kyla vill man ju helst slippa
Smaka av med salt och peppar. ) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det. Smaklig spis. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg
Fräs auberginen i hälften av smöret, krydda med salt, peppar och örter. Servera med en generös klick vitlökssmör, tomat och färsk koriander, broccoli och blomkål är gott till
Kycklinggrytamedsmak av dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Smaklig måltid. Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Denna kycklinggryta gjorde jag för nån dag sedan. Tog helt enkelt lite av det jag hade hemma och resultatet blev en riktigt god gryta med lite het smak
Servera med basmatiris och ev. med Naan (bröd) 600 g kycklingfilè. Skär kycklingen i bitar. Finhacka lök och vitlök och stek i en gryta eller tjockbottnad kastrull i 5 minuter, ta upp ur gryta och lägg åt sidan sålänge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.