Varva i en bunke de stektaströmmingsfilernamed löken, moroten och dillen. Och dill ochströmming är en fantastisk kombination, idag blir det inlagd ströming med vällagrad hårdost och rostat knäckebröd, glöm inte lite god gräddfil till
Lägg filéerna i ett lager, fyll på med rödlök och dill (snåla inte med lök och dill). Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut. Det är allt utom gulligt och allt utom lämpligt för små barns öron egentligen, vilket kan tyckas konstigt med tanke på att påsken liksom är barnens högtid med allt godis och att klä ut sig till små gulliga häxor och påskgubbar
Börja med att koka lagen, och låt den svalna. Jag tror egentligen inte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittans ljuvliga strömming en somrig dag i Skåne
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
På restaurang serveras hamsin mjölpanerad ochstekt i en speciell stekpanna med två bottnar. Vänd runt fisken med händerna i durkslaget så citronen och saltet kommer åt överallt och låt stå en stund så överflödig vätska rinner av
4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan
Allra helst skall de vara burkar med inläggningar, röror, rostade fröer och smaksättare. Så här är är några bra förslag om er skörd skulle skita sig, eller om ni bara vill fylla på påskbordet med lite mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.