Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt potatis eller pasta. Mixa alla ingredienserna i en matberedare, forma till köttbullar och fräs i stekpanna tills de fått färg
Här kommer ett riktigt gott recept - köttbullar på älgfärs med jordärtskocks- och potatispuré. Och så lite kantareller och lingon på det, så är man hemma sen med de vilda smakerna
Man får köttbullar med djupare smak, de kräver ingen tillsyn samt att om man vill kan man enkelt tillaga en god grädd- eller tomatsås direkt ner i tillagningsgrytan
Skumma rönnbärssylten med hjälp av slev. Smaka eventuellt av med konjak. ca 7 dl Rönnbärssylt - röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton. Låt koka upp och koka under lock cirka 10-15 minuter på medelvärme
Skumma rönnbärssylten med hjälp av slev. Smaka eventuellt av med konjak. ca 7 dl Rönnbärssylt – röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton. Låt koka upp och koka under lock cirka 10-15 minuter på medelvärme
Precis som med lingonsylt behövs ingen konserveringsmedel. Vi brukar ha rårörda tranbär till köttbullarna, vilket blir ett syrligt och gott tillbehör med liten angenäm beska
Älgfärsbullar i kantarellsås med potatismos och riven morot till middag . Köttbullarna kryddade jag med torkade trattkantareller, salt och svartpeppar som jag malde i morteln
Älgfärsbullar brukar vi äta med antingen kokt potatis eller hemgjort potatismos, kokta små gröna ärtor, en gräddsås smaksatt med grönpeppar och tranbär samt rårörda tranbär och farmor Ullas oslagbara lingonsylt
Älgfärsbullar brukar vi äta med antingen kokt potatis eller hemgjort potatismos, kokta små gröna ärtor, en gräddsås smaksatt med grönpeppar och tranbär samt rårörda tranbär och farmor Ullas oslagbara lingonsylt
Till förrätt åt vi parmainlindad brieost med honungsmelon på en bädd av roccula och pinjenötter. Till varmrätt åt vi proteinpasta medälgfärsbullar i kantarellgräddsås och till efterrätt jordgubbs- och hallonkompott med kokosgrädde
Parmesanfyllda köttbullar i tomatsås - saftiga köttbullar fyllda med parmesan, brödsmulor och persilja som friteras för att sedan koka färdiga i en basilikakryddad tomatsås med vitlök och en rejäl skätt rödvin serverade till pasta, polpette på italienska
Julköttbullar - vanliga hederliga köttbullar smaksatta med kryddnejlika för den juliga smakens skull samt portersenap och i mindre format än vanliga köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.