Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans medrostadehasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Sallad på finstrimlad brysselkålmed apelsin-dijonvinaigrette, rostadehasselnötteroch pecorino. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Ni rostar brysselkålen i ugnen vilket är skönt eftersom du slipper stå och passa vid spisen
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.