Mums mums. Supersmarrigt, fastnar inte i tänderna och är lätt att göra. Ingredienser3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl mörk sirap50 g smör2 msk glykos100 g mörk chokladGör såhärDen här fudgen är lätt att göra och behöver inte lindas in i smör papper
Brukar ni koka fudge. Det är ju så enkelt och ganska svårt att misslyckas med. Du kan smaksätta din fudge med mörk choklad, marabou choklad, med eller utan nötter, kanske lakrits eller krossade polkagrisar eller i princip vad du vill
Gjorde lite härlig fudge i helgen, det enda var att den blev lite för smulig för min smak, jag gillar bäst fudge som är mer mjuk och len i smaken och inte smular, men den var himla god för det
Igår gjorde vi julgodis. I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. Fudge har jag aldrig gjort tidigare, men den här varianten blev jättegod och var väldigt enkel att göra
Årets julgodis-tillverkning är minst sagt i full gång här hemma. Fudge har blivit lite av "årets grej" denna jul och jag kan verkligen rekommendera det till er alla
Chokladmintfudge. Något nytt julgodis måste man ju ändå testa varje år eller hur. Jag fastnade för chokladmintfudge, som krävde minimal arbetsinstats men ändå verkad väldigt gott
Världens godaste biskvier. Smörkrämen bara smälter i munnen. Det är min favorit till jul. Ca 40 styckenBiskvibotten200 g mandelmassa1 dl strösocker2 små äggvitorSmörkräm2 dl socker6 msk vatten4 äggulor250 g rumsvarmt smör3 msk mörk blockchokladca 4 droppar mintoljaGarnering250-300 g mörk blockchoklad (eller hälften ljus och mörk)2 msk cocosfettev
Nu har det varit bloggtorka för länge. Jag har haft fullt upp i veckan men det så kallade livspusslet. Jag gillar inte det ordet, det indikerar att man har alldeles för mycket att göra
I julas bloggade jag om min favorit-fudge, som mamma gjorde när jag växte upp. Tyvärr hade jag i julstressen tappat bort mitt recept o blev så glad i dag när jag hittade receptet på Louise´s Spis