4 port
äggnudlar, 2 röda paprikor, 2 vitlöksklyftor, 1/2 purjolök, 600 g kycklingfilé, 2 msk matolja, 1 msk curry, 1 msk strösocker, 400 ml kokosmjölk, 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond), salt och peppar, 1 lime Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Serverasmed ris och en sallad. Stek kycklingen i en panna och krydda med salt, peppar och curry. Kyckling i currysås går snabbt och är billigt att laga
Red av till önskad konsistens med maizena redning. Låt puttra medan riset kokar. Servera med ananas i bitar, kokos och rostade solroskärnor 700 g kycklinginnerfilé
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris, gärna jasminris 1/2 purjolök 2 morötter ca 500 g strimlad kycklingfilé 1 msk olivolja salt och peppar 1 msk curry 5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning) 425 g minimajs 400 ml lätt kokosmjölk 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 tsk strösocker 1 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Häll på kokosmjölk, kycklingfond och krydda efter smak. Serverasmed en god sallad. Hej. Detta receptet är en gammal favorit som jag gärna plocka fram under hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.