Koka spjället i saltat vatten ca 1 ½ tim tills köttet lossnar från benen. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en ugnssäker form, klicka över smöret och strö över flingsalt
Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra. Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök
Jag bryter av lyxmaten med ett bra vardagsrecept, någon måtta får det ju lov att vara. Hade ett gäng kycklingfileér och inga idéer och inte så mycket hemma i kylskåpet och var alldeles för lat för att ge mig ut till affären
Gratänger i alla dess former är väldigt gott eftersom det blir saftigt och krämigt. Man kan blanda i lie vad som och toppa med ost så går det sällan fel
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Recept. Anna Lundqvist. fre, 2013-09-27 10. 46. 30min. (0). Skiva köttet i lämpligt stora skivor. Marinera i sojan i 10 minuter, bryn den sedan lätt i lite matfett
Du behöver. 500 g fläskfilé3-5 medelstora morötter (kan ersättas av mer vitkål för strikt LCHF)1/4 strimlat medelstort vitkålshuvud2 paprikor2 rödlökar3 tomater100-200 g fetaostMarinad