När man delar recept på sommarens favorittårta. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor
När man kommer på något bra. Kanske ska knacka på hos min köksgranne Viktväktarna när veckan är slut. Jag blir så glad när jag kommer på bra saker, som denna lakritschokladkaka med Maraboublack, en variant av våra Marabou mjölkchokladsnittar som vi annars bakar
När man delar recept på en rabarbercheesecake med vit choklad. Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det när man inte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
När man tempererar choklad och gjuter praliner och hoppas på det bästa. När man har tre höstlovslediga tonårsgrabbar i boet går det åt en del bröd och att baka själv känns både billigare, nyttigare och framför allt
Ibland kan man bli så där vansinnigt sugen på fisk. Men vet inte riktigt vad man ska göra med den. och helst då bli klar inom 30 min Sådan var min lunch idag
När egentiden breder ut sig och man bakar bananabread på veganskt vis. Hade värsta beslutsångesten innan jag till slut bestämde mig för ett par som jag tror jag kommer bo i, när väl värmen slår till på allvar
Muffins är ett bra bakverk när tiden är lite knapp och man snabbt vill ha något gott på fikafaten. Häll i de frysta hallonen sist, alternativt tryck i 2-3 st per muffins när du hällt upp smeten
Tidig morgon och det är näst sista dagen för C&C Trädgårdscafe för denna sommaren. Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Det är inte dumt med gästvänliga grannar när man snickrar på en frigga. T bjöd på kunglig fika med hembakade havreflarn i lördags som var sådär perfekt sega i mitten och frasiga i kanterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.