Älgfärsbiffar med potatispuré, karamelliserad lök, champinjoner och gräddsås
Nam Nam
Nam Nam
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Biffar
  • 500 g älgfärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk viltfond
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk dijon senap
  • 2 tsk soja
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk saltpepparsmör till stekning
  • Potatispuré
  • 500 g potatis
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 15 g smör
  • salt och peppar
  • Gräddsås
  • 1 charlottenlök 2 dl grädde
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk dijon senap
  • Champinjoner
  • 6 champinjoner smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • Skär champinjonerna i mindre bitar och stek i smör på hög värme tills de har fått färg.
  • 1 gul lök
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • en nypa salt
  • 1 dl vatten + 1 tsk kyckling fond
  • 1 msk rapsolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.