1 vitkålshuvud Salt ½ dl grötris 1 ½ dl mjölk 1 gul lök 3 msk smör 500 g blandfärs 2 ägg 1 ½ dl kaffegrädde eller mjölk Salt Vitpeppar 3 msk ljus sirap Ca 2 msk smält smör Skysås
Detta är Lisasfarmors recept på bröd. Maja fyllde år idag och vi överraskade henne med ett barnkalas och då ingår lättare mat, vi valde att servera veghamburgare där bröden och biffarna var hemmagjorda
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre
KåldolmarFörmodligen kom kåldolmarna till Sverige genom de turkar med familjer som befann sig i Sverige i början av 1700-talet för att få tillbaka pengar som de hade lånat ut till Karl XII
Ni som följt mig ett tag vet att min farmor är en stor inspirationskälla hos mig till bl. Hemma hos farmor och farfar fanns det nästan alltid ett lager av dessa någonstans och jag minns att jag tyckte dem var så goda
Lägg kåldolmarna tätt med skarven nedåt i en smord form och pensla dem rikligt med Milda Culinesse. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills de har fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.