Stektpanerad fisk. En av de mest populära rätterna där var stekt fisk med kall sås. Stektpanerad fisk. Med den lite syrliga kalla såsen och några kokta potatisar till blir den stekta fisken en riktig festmåltid
Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. Måste förklara denna bild. fick hjärnsläpp och glömde fota när jag hade lagt upp fint på tallriken
Foto. Martina Ca 563 kcal/port Mos. ca 351 kcal/port Fisk. ca 212 kcal/port 1 kg skalad potatis 140 g bacon 1 röd lök 2,5 dl mellanmjölk 30 g finhackad persilja salt och vitpeppar 500 g Torskfilé 1/2 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl ströbröd salt och peppar 3 msk smör Gör så här
Lägg de färdigstekta skivorna på hushållspapper så den överflödiga oljan sugs upp av pappret. Till den paneradezucchinin använde jag följande ingredienser
Zucchinin är klar att serveras. Ös över zucchinin vid servering. 1,5 zucchini. 60 gram ruccola eller sallad med gröna blad (valfritt)Skölj och skär zucchinin i grova bitar ex
Fräs zucchinin och vitlök i smör i en stekpanna. 1 zucchini. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 zucchini 2 vitlöksklyftor 2½ dl Kelda® mellangrädde ½ dl hackad färsk timjan 1 dl parmesanostGör så här Skär zucchinin i skivor och sedan i bitar
Tvätta potatisen och koka den. Blanda ströbrödet med ganska mycket salt, ca 1 tsk. Försök ta bort så mycket ben du kan ur filéerna och dela dem i 2-3 bitar
En riktig gammal husmanskostklassiker är panerad och smörstekt strömming. En annan dag friterade jag den panerade fisken i rejält med brynt smör och kokosolja och serverade med ett blomkålsmos med riven getost och smör, ett riktigt gott lågkolhydratalternativ till potatismos
Stek den panerade sillen några i taget i en stekpanna i någon msk smör och msk matolja. Servera den stekta sillen med kokt potatis, potatismos eller pressad potatis samt skirat smör och lingonsylt
Paneradugnstekt kyckling/chicken nuggets med stekt vitkål och ärtor700 g kycklingfilé4-5 dl mandelmjöl (hade själv egengjort mandelmjöl)2 äggsalt och peppar1 tsk krydda efter smak (jag använde egengjord tacokrydda)olivoljaärtorVitkål (egen önskad mängd)1 st vitlöksklyftachiliflakessmör eller olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.