För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
Mitt middagstips från igår Ingredienser. 2 stora kycklingfileér5 dl okokt pasta1 paprika1 gul lök2 st klyftor vitlök1-2 dl champinjoner 1 liten burk majs½ liten purjolök2 dl crème fraiche paprika & chili ( vanlig utan smak går också bra)2 dl matlagningsgrädde4 msk chilisås eller sweet chilisås1- 1½ dl riven ostSalt och peppar1
Det finns få saker som går så fort att göra som fylld lövbiff och pasta, man kan variera detta i all oänderlighet men jag valde att fylla den med Mozzarella den här gången
Hacka löken och strimla lövbiffen, stek i lite smör, så löken blir småmjuk och köttet får fin färg. Häll ned vatten, buljongtärningar, senap och soja och låt koka i ca 5 min
Fick ett litet infall att jag skulle ge mig på att baka lite frallor till kvällsfikat. Hittade ett enkelt men otroligt gott recept på frallor med rågsikt o havregryn i
Bröd är något som är riktigt kul att göra. Jag har ändå sedan liten fått baka bröd tillsammans med min pappa som är bagare så jag har det lite "i blodet" kan man säga
Finriv osten. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör så jästen löser sig
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då