1,5 h
jäsning/vila + jäsning/vila i kylskåpet ca 16 h + 30 min bak + 1 h jäsning/vila + 15 min bak + 1 h jäsning/vila + 15 min bak + 10 min jäsning/vila + 15 min bak + 1 h jäsning + 50 min gräddning + 1 h vila)
200 g
förberedd vetesurdeg
500 g
Ingredienser
450 g
Vetemjöl
400 g
Durumvetemjöl
300 g
Dinkelmjöl
650 g
Vatten
200 g
Vetesurdeg
75 g
Olivolja
30 g
Jäst
25 g
Havssalt
Jag anger vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Det var verkligen länge sedan jag gjorde ett "vanligt" bröd men det är något visst med surdegsbröd
Då var husbagaren igång igen - och ingen är gladare än vi. Den här gången skapades idén till brödet delvis genom en kylsskåpsrensning, vilket inträffat förr
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter
Hemmagjord pizza är verkligen supergott, en riktig fredags- eller lördagsfavorit. Det här receptet är från viktväktarna men skiljer sig inte mycket från hur jag brukar göra i annat fall
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.