Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Dela morötterna på längden och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp av en ballongvisp i det vita vinet
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vittvin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta. Skär salamin i strimlor, hacka chili och vitlök och gul lök fint och hacka tomaterna i mindre bitar
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Den blev riktigt bra och efter att min kompis Therése sett en bild av den på min Instagram önskade hon den till middag en kväll när hon var i London och hälsade på mig
delad på längden. Lägg i ugnssäker form med övriga ingredienser och täck med aluminiumfolie. Lyft upp köttet och dela det i mindre bitar med hjälp av två gafflar och häll över skyn som bildats i formen
Öppen gryta på kanin, salvia ochvittvinPortioner. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
Tillsätt vitlöken, sardellerna, tomatpuré ochtomaterna till lök- och selleriblandningen. Häll påvinetoch krydda med hackad färsk rosmarin, oregano, lagerblad, socker, salt, svartpeppar och ett par stänk från peperoncino/chiliburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.