Före vi âkte iväg gjorde jag en "tömma kylen" sallad med lite asiatisk influenser. Vi har varit i Montpellier under helgen (onsdag - söndag) och idkat solbad och bröllopsfirande
Skal från en apelsin (gjort med skalare). Skal från en apelsin (gjort med skalare). 1 kg kycklinglår, klipp m sax bort skinn och fetr (nästa gång så blir det med hälften kycklingfiléer). Krossa 10 kardemumma kärnor i mortel, häll sedan i 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk lökpulver och 1 tsk kanel, blanda ihop med en matsked olivolja. 1 kg kycklinglår, klipp m sax bort skinn och fetr (nästa gång så blir det med hälften kycklingfiléer). 180 grader varmluftsugn i 30 minuter Krossa 10 kardemumma kärnor i mortel, häll sedan i 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk lökpulver och 1 tsk kanel, blanda ihop med en matsked olivolja
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Vi åt kycklingen med enbart en sallad, och så kan även en inbiten LCHF-are njuta av den. Kärna ur oliverna om du använder sådana med kärnor, hacka dem, och strö över kycklingen
Jag kommer alltid komma ihåg en gång när jag bodde i USA och gick på dansskola (det var innan jag brydde mig lika mycket om maten som jag gör nu) och en kompis till mig beställde en sallad på en pizzeria medan vi andra åt pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.