Idag valde jag att göra en supersmarrig vårsallad av mina ugnsrostademorötter. För mig är sparris, morötteroch vårlök på grillen ett äkta teckan på att våren har kommit
Skölj rödbetornaoch ta bort nästan hela blasten. Stek hela filén i smör så att den får fin färg. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten medan de fortfarande är lite varma, då brukar skalet lossna lätt
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetoroch ha i salladen
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna
Skär rödbetorna i stora klyftor. Blanda dressingen medlinser, rödlök, persilja och smulad fetaost. Pensla dem med rapsolja och lägg i en smord ugnsform
Rödbetor är näst efter morötter närapå stapelvara i Miss Meisters kök. Eller som förra veckan för snart fem åtta månader sedan, då det blev lite av en restrensning i kylskåpet, så fick några skedar vita bönor, en bit blomkål och ett par kokta rödbetor tillsammans uppdraget att agera middagsmat
Rostade rödbetormed hasselnötter och chevré. Blanda med vitlök och timjan, salt och peppar. Inlägget Ugnsrostaderödbetor, chevré och hasselnötter dök först upp på BakingBabies
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.