Ingredienser Portioner. 3/4 dl 3 msk skalfria ljusa sesamfrön 1 msk vatten 1 tsk färskpressad citronjuice 2 msk fin olivolja 1/2 krm salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tahini, eller sesamfrö pasta, är mycket populärt i matlagning i Mellanöstern och Medelhavet. Det går alldeles utmärkt att smaksätta med vanilj, kanel eller cacao istället
Äpple/ingefära/tahini biffar, matkorn, avokado/ingefära sås och sallad med tomat och valnötter. Blanda ihop allt till såsen i en skål, och servera med biffarna, matkorn eller liknande och en sallad
eller att helt enkelt bara äta det rakt upp och ner med sked. Mest använder jag jordnötssmör och tahini (sesamsmör), men har oftast en burk mandelsmör och hasselnötssmör hemma i kylen också
½ dl tahini (sesamfröpasta). Vispa ihop tahini och vatten till en jämn smet, tillsätt vinäger och citronsaft och vispa tills den börjar tjockna, rör sist ner senapen
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Servera, gärna med lite extra tahini på toppen. Det som verkar fungera ganska bra dock är mängder med te (gärna kryddiga teer som YogiTea), mycket varma soppor och grytor och mycket yoga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.