Då kom min briljanta kollega Lisa på idén att det vore nog gott med en passionsfruktsmousse på. Sagt och gjort, Lisa testade tårtan med gott resultat och jag fick receptet
Trenden med denna typen av tårtor har varit väldigt tydlig de senaste månaderna. Passionsfruktspuré går att hitta i frysdisken både hos Willys och Hemköp (deras är kärnfri) och hos Ica (dock med kärnor)
Denna gång med frisk tropisk passionsfruktsmousse på mandelmarängbotten med hallonspegel överst. Dekorera den med färska hallon om du vill, eller vackra blommor
Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken
Hur som helst vi börjar med det viktigaste - tårtan. Ni som har följt bloggen en längre tid har nog lagt märke till att jag inte gillar vanliga tårtor med bottnar och grädde
Tårtan börjar med en browniebotten och avslutas med en smarrig kakaoglace. Blanda margarinet med sockret, tillsätt resterande torra ingredienser och mata till sist i äggen ett i taget
I helgen som var fyllde min yngsta dotter två år och enligt tradition blev det en ny marsipantårta, denna gången en ugglistårta, en tårta med ett motiv av en pumpkinugglasnuttefilt, som har varit hennes favoritsnutte, de två första åren
Klä en fryst skål med glassmassan. Koka mjölken med vaniljstången delad på längden. Har man möjlighet sprayar man glassbomben med choklad, det går också bra att pudra med kakaopulver
Passionsfruktsbavaroise på en botten av mandelfondant – allt täckt av en underbar mörk chokladglaze gjord på Valrhonachoklad och sedan pudrad med guldpulver för den festliga touchen
4 citrongräs 1 röd chilifrukt 5 limeblad 100 g färsk ingefära 1 l kokosgrädde 80 g äggula 120 g strösocker salt 1-2 limefrukt 500 g mangopuré 500 g passionsfruktspuré 2 gelatinblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.